Meikkausjärjestys uusiksi: 

Näin teet meikkipohjasta todella kestävän - Rasvoittuvan ihon pohja Zuii meikeillä.

 

 

 

Meikkaajankin on se myönnettävä: rasvoittuva iho tuo haasteita meikkaamiseen.

Rasvaisen ihon rakenne poikkeaa normaalista ihosta: se on rakenteeltaan paksu, huokoset ovat suurentuneet sekä talineritys lisääntynyt. Tali on tärkeässä osassa iholla tasoittamassa sen pintaa, mutta liiallinen tali tuo myös ihoon ongelmia. Iho alkaa kiiltelemään helposti ja laittaa siten myös meikin kestävyyden koetukselle. Rasvoittuvalla iholla esiintyy myös herkästi epäpuhtauksia, joiden peittäminen saattaa aiheuttaa monelle päänvaivaa.

Meikkipohjasta on kuitenkin mahdollista saada pienillä muutoksilla kestävä, tasainen ja kaunis. Helpottavaa on varmaan myös kuulla, että luonnonkosmetiikan meikeillä voidaan samalla hillitä talintuotantoa ja esimerkiksi rauhoittaa punoittavia näppyjä?

 

Zuiin meikkipohjat sisältävät ruusua, joka on antiseptinen ja tulehdusta ehkäisevä ainesosa. Ihoa rauhoittavat myös kamomilla, jasmiini sekä aloe vera. Irtopuuterin sisältämä pelargoniaöljy normalisoi talineritystä ja ehkäisee aknea sekä tulehduksia. Lisää tietoa meikkien taianomaisista ainesosista löydät täältä.

 

Näillä vinkeillä taiot meikkipohjasta todella kestävän!

 

 

 

1. Aloita meikkipohjan tekeminen puuteroimalla iho kevyesti Zuiin irtopuuterilla. Olet ehkä tottunut puuteroimaan ihon vasta viimeisenä, mutta nyt käännetään säännöt ylösalaisin. Huomaat varmasti eron meikin kestävyydessä.

 

2. Seuraava vaihe on vaihtoehtoinen: mikäli haluat korjata värivirheitä ihosta, tee se tässä vaiheessa. Puuteroinnin jälkeen voidemainen tuote tarttuu ihoon, jolloin myös pigmentti tulee esille todella hyvin. Kun vihreä väri neutralisoi punaista, voi lopputulos näyttää tässä vaiheessa aavistuksen harmahtavalta. Harmaus kuitenkin peittyy meikkipohjan alle ja kaikki punaisuus on tiessään. Itse levitin aavistuksen Mint -primeria poskille, jotka punoittavat herkästi.

Huom! Jos ihossasi on yhtään pintakuivuutta, lisää voidemaiset tuotteet tavalliseen tapaan ennen puuteroimista ja anna voiteen imeytyä hetki.

 

 

 

3. Peitä seuraavaksi tummat silmänaluset, näpyt ja muut enemmän peittävyyttä tarvitsevat alueet käyttäen Concealer kynää ja puhtaita sormiasi. Puhtaiden sormien käyttäminen on hyödyllistä, sillä vahamainen tuote sulaa ihon lämmöstä ja levittyy helpommin iholle. Sinisyyttä silmien alta taittaa lämmin Beige, kun taas valoa saat Fair -sävyllä.

4. Kiinnitä voidemainen tuote puuterilla – itse käytin meikkipuuteria sävyssä Ivory, josta sain myös lisää peittävyyttä silmien alle.

 

 

 

5. Levitä meikkipuuteri iholle puuterivipalla. Painelemalla meikin ihoon, saat kaikista kestävimmän lopputuloksen. Meikkipuuteri kannattaa levittää ohuissa kerroksissa, ja sitä voi kerrostaa oman maun mukaan.

6. Viimeistele meikki ohuella kerroksella irtopuuteria. Irtopuuteri kiinnittää meikin ja antaa meikille lisäaikaa. Irtopuuteria kannattaa myös kantaa mukana, jotta voit tarvittaessa helposti korjailla meikkiä. Puuteroinnin jälkeen voit tehdä oman tyylisi mukaisesti kasvoille vielä varjostukset, korostukset ja lisätä poskipunaa.

 

Vinkki! Iho kuin iho hyötyy kohdan 3. meikkivinkistä.

Vinkki nro 2! Huolehdi, että työvälineesi ja siveltimet ovat puhtaat.

 

 

Meikkiin käytetyt Zuii-tuotteet:

Zuii Organic Loose Powder Foundation Irtopuuteri,  Buff
Zuii Organic Color Corrective Primer Pohjustusvoide, Mint

Zuii Organic Concealer Pencil Voidemainen peitekynä,  Beige & Fair

Zuii Organic Foundation Meikkipuuteri, Creme 

Zuii Organic Foundation Meikkipuuteri, Hazelnut (varjostukset=)
Zuii Organic Flora Blush Poskipuna, Melon

Zuii Organic Eyebrow Definer Kulmakynä, Taupe
Zuii Organic Maxi Lash Mascara Ripsiväri

Zuii Organic Eye Shadow Solo Luomivärit Chestnut, Raisin, Bronze & Vanilla Frost

Zuii Organic Lip Liner Sienna
Zuii Organic Classic Lipstick, Sheer Peach

 

 

 

 

- Charlotta Takkula -