Mia Frilander kasvomeikki

 

Kaunis meikkipohja merkitsee jokaiselle eri asioita. Yhdelle se on mattapintaisuutta, valoja ja varjoja, toiselle kuultavaa ja kevyttä. Australialaisen Zuii Organic sarjan meikkipohjavalikoimassa on useita vaihtoehtoja, joita yhdistelemällä on helppo saada aikaan haluttu lopputulos ihotyypin ja lookin mukaan.

 

Meikkivoiteen perusta

Kaunis iho ulottuu pintaa syvemmälle ja merkitsee usein eri asioita eri elämänvaiheissa. Huolenpito tallentuu vuosien varrella ihon muistiin ja hyvin hoidettuna ihon temperamentti on tasaisempi. Meikki on kasvoilla koko päivän ja tukee ihonhoidon vaikutuksia. Kauneusrepertuaarin klassikko, Zuii Organic Flora Liquid Foundation  meikkivoide on koostumukseltaan luonnonkosmetiikan kosteuttavimpia. Soljuvan samettinen yhdistelmä E-vitamiinipitoista manteliöljyä, tulehduksia ehkäisevää kehäkukkaa, rauhoittavaa aloe veraa ja muita kasvi- ja kukkauutteita pitää huolen siitä, ettei voide tunnu raskaalta, tuki ihohuokosia ja antaa suojaa. Kasviöljyjen- ja uutteiden sisältämät antioksidantit estävät hapettumisreaktioita iholla jarruttaen juonteiden ja uurteiden syvenemistä. Meikkivoide tukee ihon kimmoisuutta ja elastisuutta myös suojaamalla sitä ilmansaasteita, sekä kuivaa sisäilmaa ja viimaa vastaan.

 

Koostumus, levitys ja lopputulos

Meikkivoiteen puolipeittävä koostumus on monen go to –valinta kun tavoitteena on tasoittaa tehokkaasti ihon sävyä ja antaa samalla tilaa ihon omalle hehkulle. Juuri tästä syystä Zuiin meikkivoide on upea lähtökohta kauniin luonnolliseen, kestävään meikkipohjaan. Se tasoittaa, tuntuu kevyeltä ja näyttää kuulaan luonnolliselta.

Levitystekniikalla voit säädellä helposti lopputulosta. Hehkeän ohutta ja tasaista lopputulosta hakevalle soveltuu erinomaisesti nihkeäksi kostutettu beauty blender –meikkisieni. Peittävyyttä ja ammattimaisen tasaista jälkeä saat tiheillä ja pehmeillä meikkisiveltimillä, joiden harjaksilla voiteen huolellinen työstäminen ihoon on helppoa. Levittää voi huoletta myös tavallisella meikkisiveltimellä ja puhtain sormin, jolloin lämpö auttaa voidetta mukautumaan.

Zuiin viimeisimpänä lanseeratuissa meikkivoidesävyissä on otettu huomioon suomalaisen ihon sävyreferenssit. Suosikkisävyt; keltapohjainen Olive Fair ja neutraali Natural Bisque istuvat erityisen hyvin keskivaaleille pohjolan kaunottarille. Tätä vaaleammat löytävät sävynsä Olive Light ja Beige Light sävyjen väliltä. Tummempia vaihtoehtoja löytyy myös runsaasti

 

Mian meikin valmisteluaMian meikki

 

Meikin alle

 Meikin alle sopii erinomaisesti pohjustukseen kehitetyt Zuii Organic Primer meikinpohjustajat, joista väritön Foundation Primer vaihtoehto on kosteuttavin. Väritön pohjustusvoide muodostaa iholle tasoitetun pehmeän pinnan, jolle meikki levittyy ja istuu huolitellusti, takertumatta ihon epätasaisuuksiin tai kuiviin kohtiin.

Colour Corrective -primerit sen sijaan toimivat taittosävyinä meikkipohjan alla ja nimensä mukaisesti hillitsevät ihon värivirheitä. Punakkuutta neutraloiva Mint on monen couperosa-ihoisen luottopohjustus, Appricot-sävyn kevyt persikkainen vivahde herättää hehkun harmaaseen ihoon ja Mauve kirkastaa keltapohjaista ihoa.

Lisäämällä meikin alle ripauksen kasvoöljyä saa lopputuloksesta halutessaan kosteamman näköisen, näin voi tehdä myös korostuksena poskipäille ja kuultoa kaipaaviin kohtiin. 

Ripaus puuteria

Riippuen meikkirutiineistasi ja tavoittelemastasi lopputuloksesta, voit käyttää meikkivoidetta yksinään tai kiinnittää sen oikeaoppisesti puuterilla. Zuiin hamamelista, rohtosalkoruusu-uutetta, aloe veraa ja kameliankukan siemenöljyä sisältävä Loose Powder Foundation irtopuuteri on suunniteltu ohuen ohueksi viimeistelypuuteriksi, joka kiinnittää kuivattamatta ihoa.

Sama logiikka pätee myös Zuiin Ultra Pressed Powder Foundation puristepuuteriin, jonka hienojakoinen Soft Focus -koostumus auttaa pehmentämään näkyviä uurteita ja sopii erityisen hyvin kuivan ihon puuteripohjaksi ja meikkivoiteen pariksi. Pakkauksen mukana tuleva vippa ja peili tekevät puristepuuterista täydellisen matkakumppanin.

Zuiin klassisista Foundation meikkipuutereista löytyy suosittujen pohjasävyjen lisäksi tarvittavat aurinkopuuteri- ja varjostussävyt ja niitä meikkivoiteeseen yhdistelemällä saa lopputuloksesta halutessaan erittäin peittävän.

Klassinen meikkipuuteri ja Ultra puristepuuteri toimivat pohjina myös yksinään. Zuiin kaikki tuotteet ovat talkittomia, puutereissa talkki on korvattu ravitsevalla luomuruusun, jasmiinin ja kamomillan kukkien terälehdistä jauhetulla samettisella kukkamassalla. Zuiin kaikissa meikkipohjissa on lisäksi sisäänrakennettuna fysikaalinen aurinkosuoja, joka heijastaa auringon ihoakuluttavaa säteilyä poispäin. Laaja UVA ja UVB –suoja on siten loistava apu kevätauringon voimistuessa. 

 

Mia kukkaishuulet

 

Oli kaunis meikkipohja mielestäsi sitten puolihimmeä, matta, läpikuultava tai valoaheijastava, valinnassa auttaa tavoitteen määrittely. Muista myös ihonhoito ja niiden asioiden vahvistaminen, jotka saavat juuri sinut kukoistamaan. Kuorinta, kauneusunet ja sopiva kosteutus juhlia edeltävänä päivänä voivat joskus olla säteilevän meikkipohjan viimeinen, yhteisvaikutteinen silaus.

Kuvat: Tiia Ennala Malli: Mia Frilander

 

 

Käy lukemassa ihanan malli- ja bloggaaja Mia Frilanderin blogista vinkit täydellisen no-makeup-meikin tekoon